Kategorier
Kylutrustning

Matförvaring i frysskåp för restaurang

Den som driver restaurang är ständigt påpassad av myndigheter som kontrollerar hygien med mera. Maten ska givetvis förvaras i frysskåp för restaurang.

Den som driver restaurang har en spännande men krävande verksamhet. Förutom att själva restauranglokalen skall vara inbjudande och lättillgänglig måste det som sker bakom kulissen skötas. Kocken får inte slarva. Serveringen av alkoholhaltiga drycker måste ske i enlighet med det befintliga utskänkningstillståndet.

I dagspressen kan vi ibland läsa om restauranger som fått besök av en miljömyndighet och klandrats för dålig hygien. Att komma i tidningen i ett sådant ärende är en mardröm för en restaurangägare och ett dåligt rykte sprider sig som en löpeld. Inte sällan anmärker miljöinspektörer på att råvaror och halvfabrikat förvaras på felaktigt sätt. 

Stora frysskåp för restaurang

För att kunna förvara flera av restaurangens råvaror måste det naturligtvis finnas rejäla frysskåp. Som privatpersoner vet vi alla hur lätt det är att fylla ett frysskåp till brädden. Frysskåp för restaurang måste självklart rymma mycket men också ge personalen god överblick av de råvaror som förvaras. 

Du och en kollega har beslutat er för att starta er egen första restaurang. Båda har ni erfarenhet från branschen men att köpa inredning till restaurangkök har ni ingen erfarenhet av. När ni bestämt er för kylskåp, ismaskin och kylbänk är det dags för beslut om frysskåp. “Vi kan väl köpa ett standardskåp”, säger din kollega. Du är inte riktigt med på den linjen. “Har du inte sett att det går att skräddarsy ett frysskåp för vårt specifika behov genom att använda leverantörens app?”