Kategorier
Artiklar

Beställ catering till din fest

Ser man till sommarhalvåret så är Stockholm en magnifik stad att bo i eller att besöka som turist. Stockholm har nämligen en unik koppling till naturen där framförallt vattnet spelar en stor roll och som finns närvarande överallt. Det här är något som de flesta också väljer att använda i så stor mån som möjligt – i Stockholm är exempelvis en båttur till skärgården aldrig mer än en timme bort.

Detsamma gäller vissa delar av Stockholm som är betydligt mer besökta under sommarens varma dagar än vad de är under vintern och här man säga Lidingö som ett exempel på en typisk sådan närliggande del av Stockholm. Just Lidingö har allt som man kan kräva sett till naturen; man får både skog, man får vatten och då resan från Stockholm inte tar mer än tjugo minuter så är Lidingö det perfekt valet för många – både då det kommer till ett besök eller som ort att bosätta sig i.

En detalj i dessa besök som görs handlar om att man arrangerar fester i denna unika miljö; många privatpersoner har märkt fördelarna med att förlägga sina privata tillställningar – oavsett om det handlar om en enklare fest för vänner eller om ett bröllop – på Lidingö. Det som är gemensamt är sättet man väljer att göra det på och det är det som skiljer sig åt från tillställningar i andra delar av Stockholm. På Lidingö så brukar man nämligen kontakta ett företag för catering som ombesörjer allt som har med festen att göra. Det här låter väl inte unikt – catering använder man väl även på andra ställen än på Lidingö?

Jo, men det som är speciellt gällande catering på Lidingö är att man erbjuder denna i en utomhusmiljö – men där man ändå kan få ett skydd; det vill säga – använder man catering på Lidingö så brukar även ett större partytält vara inkluderat i priset. Just ett sådant tält gör det möjligt att kunna vistats utomhus och njuta av den unika miljö och atmosfär som finns på Lidingö samtidigt som man slipper oroa sig för att bli blöt om det skulle börja regna.

Som ett konkret exempel på hur det här kan te sig och vilken potential partytält i kombination med catering har så kan vi säga att det handlar om ett bröllop på Lidingö.

Catering vid ett bröllop

Vi kan här säga att brudparet viger sig i Lidingö Kyrka och att man har runt 100 gäster närvarande. Det här är inget problem i sig; problemet brukar komma senare. Att anordna en fest och en tillställning för 100 personer i Stockholm är svårt då lokaler dels inte är billiga att hyra och dels heller inte växer på träd.

Det som detta brudpar har gjort är att man kontaktat ett lokalt företag för catering på Lidingö som i god tid kunnat ordna med mat, dryck, musik och – framförallt – ett tält där alla får plats.

Tältet sätts upp på en av gästernas tomter, nära vattnet och i detta kan således samtliga hundra gäster äta, hålla tal samt – framåt småtimmarna – dansa till den musik som erbjuds. En perfekt tillställning och ett typiskt exempel på hur man kan arrangera ett bröllop med efterföljande mottagning utan att det behöver kosta så mycket pengar och där man verkligen kan njuta av sommaren i Stockholm under både dag, kväll och natt.