Kategorier
Artiklar

Gokart i Stockholm är som Mario Kart i verkligheten

Det är svårt att få utlopp för längtan efter att köra bil i en stad som Stockholm. Då kanske du istället kan välja att köra gokart. Då finns det inga hinder i vägen för att trycka gasen i botten.

Det är på gokartbanan det räknas. Det är här du revanscherar dig själv för ett liv av besvikelser och sportsliga nederlag. Du kommer inte att tillåta någon annan passera dig innan du har korsat mållinjen på sista loppet. Att trycka plattan i mattan och känna segerruset av att vara den första gokarten i mål är en känsla som knappt går att sätta ord på. Det är inte konstigt att du återkommande kommer hit och kör gokart i Stockholm. En stad som det annars är hopplöst att köra bil i. Trafiken står ändå bara stilla. Men på gokartbanan kan du kompensera för den frustrationen. Här är det inga bussar eller elsparkcyklar i vägen. Här kan du bränna på och känna vinden fladdra förbi runt kroppen.

Gäller att komma först

Att köra gokart är lite som att spela Mario Kart i verkligheten. Ja, förutom att ingen kommer att kasta sköldpaddsskal på dig. Eller blåsa förbi i någon tillfällig och omänsklig fart som varar ett par sekunder. Men i övrigt är likheterna många. Ni kör flera varv i en och samma bana. Det gäller att hålla sina motståndare bakom sig för att vinna. För på gokartbanan är det som sagt bara en sak som räknas. Det är att komma först.