Kategorier
Catering

Mat i stora lass

Trött på att stå i köket och vara kreativ? Vill du ha en kock som gör som du säger? Levererar det du vill ha på tallriken? En pålitlig leverantör av god färdiglagad mat till vardag som fest?

Ända fram till slutet av 1900-talet fanns det ett yrke som kallade kalaskokerska eller husfru. En kvinna hade som yrke på hel- eller deltid att tillaga och servera mat på större och finare kalas. Idag finns det catering. En liknande syssla som inte längre är könsbunden. Män eller kvinnor, som har till yrke att laga mat, kommer antingen hem till dig där de både preparerar och tillagar allt och serverar det om du så önskar. Det finns också catering som är mobil. Då serveras maten direkt från en bil, en så kallad foodtruck, vilket blir mer och mer vanligt vid evenemang som konserter eller andra tillställningar.

På alla slags platser

Det är fantastiskt vad man kan beställa när det gäller catering. Plockmat eller buffé, smoothies eller färdigförpackade sallader i lagom portioner. Mat för två eller flera. Bara att beställa, hem eller till jobbet. Vanligast är kanske att du anlitar en cateringfirma om det är något större event på gång. Ett tillfälle där det krävs lite mer insatser än du normalt klarar av. Men det kan lika gärna vara så att det är enklare, smidigare och bekvämare att beställa mat av någon som älskar att laga mat. Vill du ha serveringspersonal är det oftast inga problem. Allt går att ordna på de flesta ställen. Läs mer om catering här: cicada.se